Χώρα Αγιά

Ημέρες Erasmus στην Αγιά

Τη φιλοξενία της Αγιάς, του Γυμνασίου της και ειδικά των παιδιών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Erasmus+, απόλαυσαν, την εβδομάδα που μας πέρασε, μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία, την Ρουμανία, την Ιταλία, την Βόρεια Μακεδονία και την Βουλγαρία.

Οι αποστολές γνώρισαν τις ομορφιές της περιοχής, τις συνήθειες, την καθημερινότητα των ανθρώπων της, τον τρόπο ζωής των εφήβων της, τις οικογενειακές συνήθειες, το πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους και τη γενικότερη κουλτούρα. Περιηγήθηκαν σε σημαντικά σημεία του Δήμου και πραγματοποίησαν επισκέψεις και εκτός αυτού, όπως στην Καλαμπάκα, στα Μετέωρα, στα Τρίκαλα, στην Λάρισα, στο Δίον, στο Λιτόχωρο.

Το εν λόγω πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και μαθητριών, στο οποίο το Γυμνάσιο Αγιάς συμμετείχε από το 2020, έφερε τον τίτλο «Open your mind to new technologies». Σκοπός του προγράμματος ήταν, μεταξύ άλλων, οι μαθητές να μάθουν να εργάζονται ομαδικά μεταξύ τους και με συμμαθητές τους από άλλες χώρες, να εξασκήσουν την κοινή γλώσσα επικοινωνίας του προγράμματος που ήταν η Αγγλική, να ενισχύ­σουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, και τέλος, φιλοξενούμενοι στα σπί­τια των ευρωπαίων συμμαθητών τους, τον τρόπο ζωή τους.

Από την άλλη οι καθηγητές, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους καθηγητές των άλλων χωρών, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές, να εξασκήσουν την ικανότητά τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, πραγ­ματοποιήθηκε η τελική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, όπου οι συμμετέχο­ντες μαθητές απ’ όλες τις χώρες έκαναν τις παρουσιάσεις τους, συγκίνη­σαν και συγκινήθηκαν, το χάρηκαν πολύ και έδωσαν αντίστοιχα πολλή χαρά στους παρευρισκόμενους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μπουφέ φα­γητών που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Σύντομο χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης είχε, εκ μέρους του Γυμνασίου, αλλά και ως συντονίστρια του προγράμματος, η καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Μπεϊνά. Με το πέρας της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύ­θυνε, εκ μέρους του Δήμου Αγιάς, ο κ. Γεώργιος Αντωνούλης, πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλους του συμμετέχοντες στο πρό­γραμμα, την χαρά του για τη φιλοξενία στην Αγιά των ξένων αποστολών και την πεποίθησή του ότι αυτές θα αποτελέσουν στη συνέχεια τους κα­λύτερους πρεσβευτές της περιοχής.

«Ως Δήμος» είπε «ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, διότι πιστεύουμε ότι οι διαφορετικές κουλτούρες, ο τρόπος σκέψης, τα βιώματα που ανταλλάσσουν τα παιδιά μεταξύ τους, μόνο καλό τους προσφέρουν».

Ο κ. Αντωνούλης και ο αντι­δήμαρχος Αγιάς Αστέριος Τσιώνης πρόσφεραν αναμνηστικά σε όλες τις αποστολές.

Κείμενο-φωτογραφίες: Συντακτική Ομάδα της “Χώρα Αγιά”

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email