Χώρα Αγιά

Μάξιμος Χαρακόπουλος στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο: Η αλλαγή στάσης ζωής προϋπόθεση για επίτευξη οικολογικής ισορροπίας

«Σε ότι αφορά στο μέγα ζήτημα της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση των νέων μέσω της γνώσης είναι η μόνη οδός προς μια γενικευμένη αλλαγή στάσης ζωής και την ανάδειξη ενός διαφορετικού καταναλωτικού μοντέλου, που δεν θα προκαλεί πλέον βλάβες στην οικολογική ισορροπία».

Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του με αφορμή το 10ο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνει η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με θέμα: «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαριστεί τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου για την πρόσκληση να παραβρεθεί στο Συνέδριο, εκφράζει τη λύπη του διότι λόγω της προεκλογικής δραστηριότητας δεν μπορεί να ανταποκριθεί θετικά, παρά την επιθυμία του.

Εν συνεχεία, αναφέρει ότι «θα ήθελα να σας συγχαρώ για την διοργάνωση του συνεδρίου και ταυτόχρονα να επισημάνω τη σπουδαιότητά του ως δράση που εμβαθύνει τη γνώση και την άποψη των μαθητών για τον τόπο τους, την ταυτότητά τους, αλλά και για ζητήματα με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το δάσος ως απάντηση στο ενεργειακό ζήτημα, στο οποίο είναι αφιερωμένο το συνέδριο.

Θεωρώ ότι το παγκόσμιο και το τοπικό συνιστούν δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Το ενδιαφέρον για τα οικουμενικά προβλήματα, όπως είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της οικολογικής ισορροπίας μένει κενό γράμμα αν δεν συνδυάζεται και δεν εστιάζει στο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τόπο όπου ζει ο καθένας. Ταυτόχρονα, η ανάδειξη της εντοπιότητας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων, σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση που έχει το φυσικό περιβάλλον στον τρόπο ζωής των ανθρώπων διαχρονικά, διαμορφώνει υπεύθυνους και ολοκληρωμένους πολίτες με ταυτότητα και άποψη για τα κοινά. Κι αυτό πρέπει να είναι ο ουσιαστικός στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email