Χώρα Αγιά

Κόκκαλης σε Χατζηδάκη: Επιτακτική ανάγκη η παράταση στην απόσυρση των φορολογικών μηχανισμών, στη διασύνδεση των POS και των Vouchers ψηφιακών συναλλαγών

“Είναι επιτακτική ανάγκη η παράταση στην απόσυρση των φορολογικών μηχανισμών, στη διασύνδεση των POS και των Vouchers Ψηφιακών Συναλλαγών”, τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΕΕΕΠΕ), σύμφωνα με την οποία είναι «Επιτακτική Ανάγκη η Παράταση στην Απόσυρση των ΕΑΦΔΣΣ, τη Διασύνδεση ERP-POS και των Vouchers Ψηφιακών Συναλλαγών».

Στην Ανοιχτή Επιστολή, η ΕΕΕΠΕ τονίζει «την ανάγκη παράτασης στην προθεσμία Απόσυρσης των φορολογικών μηχανισμών ΕΑΦΔΣΣ και της Διασύνδεσης ERP-POS μέχρι τις 30/06/2024» με σκοπό την προστασία των μελών της και εν γένει τους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και τους χρήστες ERP-POS πελάτες τους από μεγάλα πρόστιμα.

Αναφέρεται ότι «στις 30/06/2024 λήγουν τα vouchers Ψηφιακών Συναλλαγών για την αντικατάσταση των ΕΑΦΔΣΣ και την παροχή υπηρεσιών ΥΠΑΗΕΣ και πρέπει και γι’ αυτά να δοθεί ανάλογη παράταση προθεσμίας εξαργύρωσης».

Επισημαίνεται ότι «Η αγορά είναι ανάστατη» καθώς το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας καθίσταται ανέφικτο και προτείνονται λύσεις για την επίσπευση της.

Δεδομένου ότι «οι επιλογές που έγιναν καθώς και ο χρόνος που δόθηκε δεν επαρκούν» ζητείται παράταση ως «το ελάχιστο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email