Χώρα Αγιά

Ιούλιος εκδηλώσεων στον Δήμο Αγιάς

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τον Ιούλιο στον Δήμο Αγιάς


“Χώρα Αγιά”


Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Δήμου Αγιάς τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο, εκδηλώσεις οι οποίες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου και θα διοργανωθούν από τον Δήμο σε συνεργασία με Δημοτικές Κοινότητες, τοπικούς συλλόγους, και σε πολλές εξ αυτών και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το θέμα των εκδηλώσεων εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Γεωργία Ποτούλα, αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. «4ο Αντάμωμα Τζουξανιωτών» στην πλατεία της Δήμητρας, το Σάββατο 13 Ιουλίου, σε συνεργασία του Δήμου με τον τοπικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Αγίου Αθανασίου Λάρισας «Χοραγωγία» και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους μουσικούς Δημήτρη Μιχαλέ (κλαρίνο), Δημήτρη Καραγιάννη (τραγούδι), Γιώργο Γαλατσίδα (κρουστά), Ηλία Τσακνάκη (ακορντεόν), Βασίλη Μπαλή (μπουζούκι) και Δέσποινα Διβράμη (τραγούδι).

2. «Μουσική Κατασκήνωση» στο Μεταξοχώρι, σε συνεργασία του Δήμου, της Κοινότητας Μεταξοχωρίου και του τοπικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου, με το εργαστήρι «Μελωδία», την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα παραδοσιακής μουσικής, καθώς και μίνι συναυλίες στα σοκάκια του οικισμού.

3. «2ο Αντάμωμα Γερακαριωτών» στο γήπεδο Γερακαρίου, την Παρασκευή 19 Ιουλίου, σε συνεργασία του Δήμου με τον τοπικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών και την Κοινότητα Γερακαρίου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες στο είδος τους, η Διαλεχτή και ο Νίκος Γιαννακός, συνοδευόμενοι από την ορχήστρα του Δημήτρη Λαμπάκη. Επίσης, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα.

4. «Νύχτες γεμάτες Φως» στη Σκήτη, το Σάββατο 20 Ιουλίου, για τον εορτασμό της Πανσελήνου, σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Μορφωτικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκήτης – Αγιοκάμπου και την Κοινότητα Σκήτης.

5. «Παγκόσμια Ημέρα Γαστρονομίας – Γιορτή Διατροφής» στην Καρίτσα, το Σάββατο 20 Ιουλίου, με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την αυτοδιαχείριση των τροφίμων και των προϊόντων του τόπου και την ανάδειξή τους με όλους τους τρόπους μαγειρικής, σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον τοπικό Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο «ΚΑΛΥΨΩ».

6. «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ελάφου – Χορεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης» στην Έλαφο, με το ακόλουθο πρόγραμμα: Σάββατο 20/7 μουσικοχορευτική εκδήλωση, Σάββατο 27/7 θερινός κινηματογράφος, Κυριακή 4/8 μαθήματα Α’ Βοηθειών και Κυριακή 6/10 διαγωνισμός πίτας, σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο και την Κοινότητα Ελάφου.

7. «Καλοκαιρινά Θρησκευτικά Πανηγύρια – Εορτασμός Αγίας Παρασκευής» στην Μελιβοία την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει εκκλησιασμό και λιτάνευση της ιερής εικόνας με συνοδεία φιλαρμονικής και μουσική βραδιά με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου με τον τοπικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Όμηρος» και την Κοινότητα Μελιβοίας.

8. «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Σκλήθρου – Σκληθριώτικο Αντάμωμα» με το ακόλουθο πρόγραμμα: Σάββατο 27 Ιουλίου αντάμωμα απανταχού Σκληθριωτών και Σάββατο 10 Αυγούστου πάρτυ νεολαίας με dj, σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον τοπικό Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο και την Κοινότητα Σκλήθρου.

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η αθλητική εκδήλωση «Τουρνουά Regional Beach Volley U19» στο κατάστημα YOLO στην παραλία Αγιοκάμπου, με βαθμολογική ανταπόκριση των ομάδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Αγιάς «Ο Ερμής», την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.ΠΕ.ΚΕΛ) και το κατάστημα YOLO. Ο κ. Αθανάσιος Παπαποστόλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάς», δήλωσε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Εγκρίνω τη διεξαγωγή και συνδιοργάνωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαφωνώ ως προς τον τόπο διεξαγωγής του Τουρνουά Regional Beach Volley U19 κι όχι με τη ίδια την εκδήλωση, και καταψηφίζω».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email