Χώρα Αγιά

Αγιασμός στα σχολεία της Αγιάς

Αγιασμός στα σχολεία της Αγιάς


“Χώρα Αγιά”


Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά και για τους μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς των σχο­λείων του Δήμου Αγιάς.

Το πρώτο κουδούνισμα έδωσε οριστικό τέλος στις διακοπές του καλοκαιριού και οι αίθουσες «πλημμύρισαν» πάλι από τη ζωντάνια των παιδιών.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της κωμόπολης, ο αγιασμός τελέσθηκε από τον ιερέα π. Νικόλαο Κομνηνό, παρουσία του προέδρου του Δημοτι­κού Συμβουλίου Αγιάς Παντελή Χατζηρούφα και του δημοτικού συμ­βούλου Πέτρου Μπαρμπέρη, προέδρου παράλληλα του Συλλόγου Γο­νέων και Κηδεμόνων.

Ο π. Νικόλαος έδωσε τις πατρι­κές του ευχές για καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο, ενώ η διευθύντρια του σχο­λείου, Άννα Βαρνά, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτό, κα­λωσόρισε τα παιδιά, αναφέρθηκε σε βελτιώσεις που έγιναν στο κτίριο ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του Δήμου Αγιάς και εξήρε την πρωτο­βουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που εξασφάλισε κονδύλια και δη­μιούργησε μία καινούργια αίθουσα βιβλιοθήκης. Ιδιαίτερη ανα­φορά έγινε στα μέλη του Συλλόγου κυρίες Σοφία Καλαθά, Κατερίνα Μακροδήμου, Αφροδίτη Παράσχου και Ζωγραφούλα Καλαπαναγιώτη που έβαλαν πολλή προσωπική εργασία, μαζί με τις κυρίες Έφη και Μαρία, ώστε ο χώρος του σχολείου να είναι έτοιμος και καθαρός να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές.

«Μετά τα τραύματα όπως το περσινό, έρχονται τα θαύματα» επι­σήμανε η κ. Βαρνά υπογραμμίζοντας πως φέτος η χρονιά ξεκινά σωστά και όμορφα, ενώ βλέποντας τα πρόσωπα των νέων μικρών μαθητών τό­νισε «Αυτήν η ανανέωση της ελπίδας, που γίνεται κάθε χρόνο με τα και­νούργια παιδιά που έρχονται, είναι πάντα ενδυναμωτική».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email