Χώρα Αγιά

“Δωτιέας” Αγιάς / Με επτά “μικρούς” από τις Ακαδημίες του και με υψηλούς στόχους, όπως ορίζει η ιστορία του, ξεκινά το νέο πρωτάθλημα

Δωτιέας” Αγιάς / Με επτά “μικρούς” από τις Ακαδημίες του και με υψηλούς στόχους, όπως ορίζει η ιστορία του, ξεκινά το νέο πρωτάθλημα


Αφιέρωμα / “Χώρα Αγιά”


Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων άρχισε για τον Δωτιέα Αγιάς, που την προσεχή Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου δοκιμάζεται στην Ελασσόνα κόντρα στον τοπικό ΠΟΕ στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις σημαντικές απουσίες για εργασιακούς κυρίως λόγους βασικών ποδοσφαιριστών, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των φιλικών αναμετρήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά, όπως επιβάλει η ιστορία του συλλόγου.

Φέτος ο Δωτιέας θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά της ακαδημίας καθώς επτά στον αριθμό προωθήθηκαν και θα δώσουν το «παρών» στην ανδρική ομάδα. Για τον λόγο αυτό οι μεταγραφές που έγιναν ήταν λίγες, αλλά στοχευμένες.

«Θα προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί» επισήμανε ο τεχνικός Γιάννης Σιάρκος που συνεχίζει και τη φετινή σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

«Μας ενδιαφέρει η εξέλιξη των νέων παιδιών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους.

Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες γιατί μας λείπουν πολλοί παίκτες οι οποίοι για επαγγελματικούς λόγους θα ενσωματωθούν στην ομάδα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά μας ενδιαφέρει και η διοργάνωση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ στην οποία θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε και γιατί όχι να διεκδικήσουμε το φετινό τρόπαιο.

Μας περιμένει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το οποίο πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό, γιατί εκτός από τα 2-3 φαβορί για την πρώτη θέση οι υπόλοιπες ομάδες πιστεύω είναι στο ίδιο επίπεδο.

Στηριζόμενοι στα δικά μας παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς θα παλέψουμε για το καλύτερο και θέλουμε στην προσπάθειά μας αυτή να έχουμε στο πλευρό μας τον φίλαθλο κόσμο της Αγιάς» κατέληξε ο Γιάννης Σιάρκος.

***

Από την πλευρά της διοίκησης, ο Άκης Γουλιόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Φέτος επτά παιδιά από την ακαδημία προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα. Αυτό δείχνει ότι προτεραιότητά μας είναι να αναδείξουμε τα ταλέντα και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή Γιάννη Σιάρκο, καθώς η δουλειά που έκανε πέρσι κρίθηκε πολύ καλή και πιστεύουμε ότι και φέτος τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Οι στόχοι μας πάντα είναι υψηλοί, όπως ορίζει η ιστορία του Δωτιέα.

Σε επίπεδο διοίκησης συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ. με πολλά καινούργια πρόσωπα που έχουν όρεξη να προσφέρουν στην ομάδα, αλλά και παλιούς διοικητικούς με εμπειρία.

Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Αγιάς, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Μέχρι τώρα ο Δωτιέας προχώρησε στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τον Ερ. Μπεκτέσι, τερματοφύλακα από το Κιλελέρ και τον Γ. Σκύφτα, μέσο από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Από ‘κει και πέρα η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του επιθετικού μέσου Δ. Σβερκούλη από τον Φαλανιακό, ενώ γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, του Γάτα από την Ερμιονίδα (ομάδα Γ’ Εθνικής).

Παράλληλα επιστρέφει ο Τάσος Κυριάκος, ο οποίος θα έχει ουσιαστικό ρόλο στο αγωνιστικό, καθώς και ο Πασχαλίδης (που απουσίαζε λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Ο Δωτιέας έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας του και, συγκεκριμένα, αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Λαρισαϊκό, ενώ νίκησε 1-0 τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας και 2-1 την Αναγέννηση Καλοχωρίου.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email