Χώρα Αγιά

Θ. Ριζούλης: “Κύριε Γκουντάρα, ασχοληθείτε επιτέλους με την καθημερινότητα των Αγιωτών”

«Τώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και μετά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου κ. Γκουντάρα πως ο δήμος έκανε ότι κρίνεται απαραίτητο ώστε όλα να είναι έτοιμα, μπορεί πλέον να στρέψει, όπως έχει άλλωστε υποχρέωση να πράξει, την προσοχή του και να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στην Αγιά», τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγιάς κ. Θεόδωρος Ριζούλης, σε εκτενή δήλωσή του στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο, να ξεκινήσει άμεσα με τον καθαρισμό των κάδων απορριμμάτων. Η καθαριότητα των κάδων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει την υγιεινή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου. Όπως έχει διαπιστωθεί, πολλοί κάδοι απορριμμάτων, σε πολλά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, εκλύοντας δυσάρεστες οσμές, που όχι μόνο ενοχλούν τους πολίτες, αλλά μπορούν να οδηγήσουν και σε σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας. Ο Δήμος οφείλει να πραγματοποιεί συχνή απολύμανση και καθαρισμό των κάδων, ειδικά κατά τους θερμότερους μήνες, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες εντείνουν το πρόβλημα. Προτείνουμε, λοιπόν, να εφαρμοστεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα καθαρισμού, όπου σε τακτική βάση οι κάδοι θα απολυμαίνονται και θα καθαρίζονται, γιατί ο μέχρι τώρα προγραμματισμός που γίνεται, κρίνεται επιεικώς ανεπαρκής.

Συνεχίζοντας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του κ. Δημάρχου σε μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν την ασφάλεια και την αισθητική της πόλης της Αγιάς, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αρχικά, κρίνεται αναγκαίο, να ελεγχθούν τα ρήγματα που παρατηρούνται στο αίθριο της κεντρικής πλατείας, όπου καθημερινά συγκεντρώνονται και παίζουν μικρά παιδιά. Η ύπαρξη αυτών των ρωγμών δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Παράλληλα, πρέπει να γίνει άμεσος έλεγχος και επισκευή στα πλακάκια του πεζοδρομίου πλησίον του Δημαρχείου, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα σχετικά νέο έργο, είναι απορίας άξιο πώς οι κακοτεχνίες και η φθορά των πλακιδίων εμφανίστηκαν τόσο σύντομα. Το γεγονός αυτό δεν δικαιολογείται, καθώς το πεζοδρόμιο αποτελεί σημείο καθημερινής διέλευσης πολιτών, και η κακή του κατάσταση δημιουργεί όχι μόνο αρνητική εικόνα για την Αγιά, αλλά και ενδεχόμενους κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Επιπλέον, η βρύση της παιδικής χαράς απέναντι από το Δημαρχείο βρίσκεται εδώ και καιρό σε μια παραμελημένη κατάσταση. Ο καθαρισμός της κρίνεται απαραίτητος, καθώς αποτελεί βασικό σημείο δροσιάς και αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς που την επισκέπτονται.

Επίσης, πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση των λακκούβων στους δρόμους της Αγιάς, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για την οδική ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Τέλος, ας φροντίσει να μπει  μια τάξη στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ξεκινώντας από την οδό Αγιοκάμπου.

Είναι επιτακτικό, λοιπόν, ο Δήμος να προχωρήσει στην αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, τα οποία αφορούν άμεσα την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων της Αγιάς. Μια πόλη με καλοσυντηρημένες υποδομές, δεν εξασφαλίζει μόνο την ασφάλεια, αλλά και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Οι πολίτες της Αγιάς ζητούν να αλλάξει η καθημερινότητά τους. Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα «μικρά» αποδεικνύει την έλλειψη προγραμματισμού και την ασυνέπεια λόγων και πράξεων”.

“Ο κ. Γκουντάρας οφείλει να ενεργήσει ως Δήμαρχος και όχι ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του δήμου Αγιάς», καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Ριζούλης.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email