Χώρα Αγιά

«Τα Δώρα της Γης» στις 20 Οκτωβρίου στη Σκήτη Αγιάς

Για ακόμη μία χρονιά ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου διοργανώνει τη μεγάλη φθινοπωρινή εκδήλωση – καστανογιορτή της Σκήτης «Τα Δώρα της Γης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα Σκήτης.

Πρόκειται για μία αγροτουριστική οικολογική πολιτιστική εκδήλωση, πλαισιωμένη με φεστιβάλ γεύσεων, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και των προϊόντων της. Εκθέτες και οικοτεχνίες απ’ όλη την Θεσσαλία παίρνουν μέρος σε αυτή, σ’ ένα παζάρι με αγροτικά οικολογικά προϊόντα και χειροτεχνήματα.

Την γιορτή πλαισιώνουν χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα που τραγουδούν και χορεύουν με ζωντανή μουσική παραδοσιακούς χορούς, όπου μπορούν να πάρουν μέρος και να χορέψουν και οι επισκέπτες της εκδήλωσης.

Όλοι θα απολαύσουν ψητά κάστανα από τα καστανοπερίβολα της Σκήτης με άφθονο κρασί και διάφορες γαστρονομικές γεύσεις που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου και οι σεφ της εκδήλωσης με βάση προϊόντα από τα Δώρα της Γης, ενώ θα υπάρχει διαγωνισμός μαγειρικής για το καλύτερο φαγητό.

Όλοι οι δρόμοι στις 20 Οκτωβρίου οδηγούν στην πλατεία της Σκήτης που γιορτάζει και περιμένει όλον τον κόσμο για μία αξέχαστη εξόρμηση σε αυτή την αγροτουριστική οικολογική πολιτιστική γιορτή.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email